Nieuwsbrief april 2022

Lees hier de webversie van onze nieuwsbrief.
Kreeg je onze nieuwsbrief niet in je inbox? Kijk dan even bij je spam-berichten!

Nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief nog niet? Onderaan deze pagina kan je je inschrijven.

Nieuwsbrief-items: 

Vrolijk verbindend boerenverstand

Ziehier een nieuwsbrief boordevol nieuws terwijl zich buiten een wederkerend wonder afspeelt. Kijk en zie het gebeuren!

De nieuwe boeren vlogen uit met een spetterend feest. Het palmares met hun projecten spreekt van optimisme en hoop van zij die het boerenlandschap gaan verrijken. Landwijzer was voor hen als een warm nest. Een plek om te verkennen, gevoed te worden, te verteren en projecten op de grond te zetten.

Maandelijks ontvangen de cursisten een gedetailleerd lesprogramma met alle concrete gegevens en praktische afspraken. Wie als praktijkopleider of gastdocent, of gewoon uit interesse over hun schouder wil meekijken, kan hier lezen wat deze maand aan bod komt, en wie daarover lesgeeft. Onvoorziene wijzigingen in het programma zijn steeds mogelijk. Deelnemers worden hiervan rechtstreeks zo spoedig mogelijk op de hoogte gesteld.

In het kader van het Leertraject Bio- & BD-Landbouw loopt Matthieu stage op Het Blozend Tomaatje in Vosselaar.

Onlangs heeft Voedsel Anders, het Vlaams platform voor agro-ecologie, waarvan zowat alle milieu-, natuur- en duurzame landbouworganisaties deel uitmaken, besloten zich unaniem te blijven verzetten tegen de deregulering van de nieuwste GGO-technieken, die worden toegepast bij de veredeling van organismen, die worden geteeld of aangewend in de landbouw en de verwerking van voedingsmiddelen. Het gaat hierbij om organismen (planten, dieren, micro-organismen) die worden gemodificeerd dmv zogenaamde gene-editing, waarvan de Crispr-cas methode de meest bekende is.

In februari 2022 studeerde een nieuwe lichting nieuwe boeren af. Na een traject van 2,5 jaar hebben zij een uitgebreid bedrijfsplan op zak. Velen zijn reeds gestart met hun eigen landbouwproject, de anderen zijn volop aan het landen in de biolandbouw.

Op 27 juni 2020 vierden we in beperkte kring owv de Corona-maatregelen- hun afstudeerfeest op de Goedinge in Afsnee.

De overige nieuwsbriefberichten vind je onder: