Nieuwsbrief maart 2021

Lees hier de webversie van onze nieuwsbrief.
Kreeg je onze nieuwsbrief niet in je inbox? Kijk dan even bij je spam-berichten!

Nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief nog niet? Onderaan deze pagina kan je je inschrijven.

Nieuwsbrief-items: 

Dankbaar

Het is deze dagen niet moeilijk om redenen te vinden om te klagen over de vele beperkingen die we ondergaan. In dergelijke omstandigheden is het goed om ook eens onze aandacht te richten op datgene waarvoor we dankbaar mogen zijn.

Maandelijks ontvangen de cursisten een gedetailleerd lesprogramma met alle concrete gegevens en praktische afspraken. Wie als praktijkopleider of gastdocent, of gewoon uit interesse over hun schouder wil meekijken, kan hier lezen wat deze maand aan bod komt, en wie daarover lesgeeft. Onvoorziene wijzigingen in het programma zijn steeds mogelijk. Deelnemers worden hiervan rechtstreeks zo spoedig mogelijk op de hoogte gesteld.

In januari zijn we van start gegaan met een nieuwe fytocursus P2. In hetkader van het thema mechanisatie brachten we bezoek aan twee bedrijven om zo de verworven theorie aan de praktijk te koppelen.

"Vandaag kreeg in bezoek, een bio-ingenieur, begin 30. Landbouwkriebels, ze trekken en duwen aan haar, keer op keer, al een hele tijd. En dat ze er nu maar eens iets mee moest gaan doen. Maar ja, of dat wel realistisch is, haalbaar...?" - een bioboer aan het woord.

Voor Majo was de boerderij van zijn grootouders zijn tweede thuis. Als kind werkte hij al liever mee op het veld dan op de schoolbanken te zitten. Deze herinneringen werden bepalend voor zijn deelname aan het Leertraject Bio- & BD-Landbouw bij Landwijzer. Na zijn opleiding tuinbouw ging hij als tuinarchitect aan de slag. Toch miste hij iets essentieels. Hij ging op pad en trok een VZW die in Nepal landbouwgemeenschappen ondersteunde. Na enkele jaren werd de drang om iets met landbouw te doen sterker.

De overige nieuwsbriefberichten vind je onder: