Nieuwsbrief zomer 2021

Lees hier de webversie van onze nieuwsbrief.
Kreeg je onze nieuwsbrief niet in je inbox? Kijk dan even bij je spam-berichten!

Nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief nog niet? Onderaan deze pagina kan je je inschrijven.

Nieuwsbrief-items: 

Daar gaan we. Lang op voorhand aangekondigd, en in september realiteit.

We hebben afscheid genomen van de leslokalen in het Scoutshuis in Antwerpen en gebruiken de zomer om ons voor te bereiden op een frisse start in Leuven. Dichter bij de landbouw, op een plek met geschiedenis: de 9 eeuwen oude erfgoedsite Abdij van park.

In september gaat het Leertraject Bio- & BD-Landbouw opnieuw van start in Gent en (voor het eerst) Leuven. Daarnaast plannen we een reeks kortere cursussen en vormingen. We geven je hieronder al een voorsmaakje van wat je binnenkort mag verwachten. Inschrijven is nog niet mogelijk maar je kan je wel al aanmelden op de interesselijsten. Wie hierop inschrijft wordt als eerste op het hoogte gebracht eenmaal de data bekend zijn.

In de komende weken/maanden worden nog meer cursussen bekendgemaakt.

Elke zomer trekken we met de eerstejaarscursisten van het Leertraject Bio-& BD-Landbouw naar Dottenfelderhof, een gemengd biodynamisch gemeenschapsbedrijf nabij Fankfurt in Duitsland. Daarbij brengen we ook een bezoek aan het zaadteeltinitiatief Bingenheimer Saatgut, gelegen in dezelfde streek.

Een tijd geleden zei een wetenschapper nav de corona-crisis : “Voor mij heeft in deze crisis de wetenschap haar gezicht verloren”. Dat raakte me en bleef hangen. "Ik kwam tot de bedenking dat voor mij de wetenschap niet zozeer haar gezicht heeft verloren, maar dat ze veeleer meer dan ooit haar ware gelaat laat zien. We bedoelen natuurlijk eigenlijk hetzelfde: diezelfde wetenschap die vaak zo snoeihard uithaalt naar alles wat zij pseudo-wetenschap noemt, toont nu meer dan ooit op welke smalle basis haar eigen waarheid is gestoeld." In dit opiniestuk verdiept Geert Iserbyt zich verder in dit thema en maakt o.a. de link naar agro-ecologie.

De overige nieuwsbriefberichten vind je onder: