Nieuwsbrief

Nieuwsbrief juni 2023

Lees hier de webversie van onze nieuwsbrief.
Kreeg je onze nieuwsbrief niet in je inbox? Kijk dan even bij je spam-berichten!

Nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief nog niet? Onderaan deze pagina kan je je inschrijven.

Nieuwsbrief-items: 

Het is niet gemakkelijk om aan vrienden, kennissen en familieleden die geen boerenleven leiden, uit te leggen waarom de boerenstiel de mooiste stiel ter wereld is.

Het is immers een verzameling van allerlei verschillende elementen die dit geheel vorm geven. Tijdens het natte voorjaar dat we gekend hebben, manifesteerde een van die elementen zich duidelijk.

Maandelijks ontvangen de cursisten een gedetailleerd lesprogramma met alle concrete gegevens en praktische afspraken. Wie als praktijkopleider of gastdocent, of gewoon uit interesse over hun schouder wil meekijken, kan hier lezen wat deze maand aan bod komt, en wie daarover lesgeeft. Onvoorziene wijzigingen in het programma zijn steeds mogelijk. Deelnemers worden hiervan rechtstreeks zo spoedig mogelijk op de hoogte gesteld.

In het kader van het Leertraject Bio- & BD-Landbouw loopt Lise stage op De Witte Beek in Bierbeek. Met veel aandacht voor efficiëntie werkt ze met Jen en Anne op het veld 'waar de smaak en de schoonheid van de groenten centraal staan'.

De inspiratiecursus bestaat 10 jaar en ook voor deze jubileumeditie 2023 mochten we opnieuw een dankbare en leergierige groep cursisten welkom heten. In een traject van 5 dagen trachten we het werkingsgebied van de agro-ecologische landbouw voor te stellen gesteund op de thema’s bodem, plant, dier, economie & kennisdeling.

Op zaterdag 13 mei 2023 vierden we het 25 jarig bestaan van Landwijzer VZW op ’t Schaaphof in Landegem.
Dit zilveren jubileum werd gevierd samen met heel wat bio-boeren, (ex)cursisten, docenten, bestuursleden, en iedereen die zich verbonden voelt met Landwijzer. We mochten 200 bezoekers verwelkomen en met hulp van de eerste zon in weken werd het een feest in opperbeste sfeer. Er werd gestreden om de titel tijdens de Farmlandgames en verbroederd tijdens het eten en rond het kampvuur.

De overige nieuwsbriefberichten vind je onder:

Overzicht nieuwsbrieven: